Formació: Ús i abús de les tecnologies i el TEA

El proper dia 15 de novembre Àlex Escolà, autor d’Autismind, farà una formació sobre noves tecnologies i autisme.  L’Àlex ens explica de què tractarà aquesta formació i quina és la seva aplicació pràctica, molt important per aquelles persones que treballen i viuen amb infants i adolescents amb autisme.

Quina és l’estructura del curs?
Hi ha una part sobre el context actual de les noves tecnologies i el seu ús (de forma que els assistents puguin posar-se en la pell dels adolescents amb TEA). Després parlarem de beneficis i desavantatges, com afecta al cervell, al desenvolupament, etc. però sobretot, parlarem de prevenció i actuació quan l’ús que s’està fent no és l’adequat, estratègies per la supervisió, aplicacions que ens permeten controlar l’ús i possibles intervencions.

Hi haurà informació pràctica sobre apps i eines que els assistents puguin utilitzar amb els infants?
Sí, alguns exemples d’aplicacions que permeten superar barreres, que les podrem trastejar i provar (gadgets que portaria) i altres que faciliten el control i la supervisió, com eines de control parental, per exemple, aplicacions per gestionar el bulling, etc.

Com serà la part pràctica del taller i de quina manera s’acomodarà el taller als dubtes dels/les assistents?
La part pràctica implicarà provar algunes aplicacions a través de dispositius que portaré, així com fer un joc de preguntes/respostes a través de les tecnologies en directe. És difícil contestar casos particulars, perquè no conec la realitat global de cada cas, però hi haurà un espai per contestar preguntes, amb la possibilitat de centrar-me més en les necessitats que tinguin els assistents, posar exemples en base a les seves necessitats, etc.

A qui va orientat el taller?
Tant families com professionals que actuïn com facilitadors de les TIC en persones amb TEA. Entenent que han de gestionar i recolzar l’ús que fan nens i adolescents de les noves tecnologies i volen aprendre a fer-ho de forma segura, aprofitant les potencialitats i minimitzant els possibles efectes negatius derivats del mal ús i l’abús.

Inscripcions a: [email protected]

Àlex Escolà és psicòleg infanto-juvenil especialitzat en TEA. Treballa al CDIAP DELTA i al centre IDAPP a Barcelona. Compagina la pràctica clínica amb la docència del Màster “Intervención en Atención Temprana y Familia” (ILE-UB), així com el curs “Aplicaciones móviles y otras tecnologías para personas con TEA” (UAM). També col·labora a altres Màsters a diferents universitats com Blanquerna, UdG, UOC o ISEP. Autor i director del projecte AutisMIND, una app per a desenvolupar la Teoria de la Ment i la cognició social en infants amb TEA.

Junts Autisme

VEURE TOTS ELS POSTS

VOLS REBRE
EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad