Suport a les famílies

Serveis de suport a les famílies de persones amb autis

Informació i orientació a les famílies
Des de la sospita mateixa de trastorn de l’espectre autista d’un infant, comença un nou camí en què les famílies necessiten orientació, acompanyament i suport emocional. Les persones que han viscut experiències similars són una gran ajuda. Des de la Fundació Junts Autisme oferim diferents programes de suport i assessorament per a adaptar-nos a les necessitats de cada nucli familiar:
Coneix els teus drets:
Un cop la família passi a formar part de la Fundació Junts Autisme amb un programa de teràpia personalitzada per l’infant o adult amb autisme rebrà, de manera gratuïta, una sessió d’assessorament legal amb un advocat especialitzat en autisme.
En aquesta sessió, s’informarà la família dels seus drets i de les possibilitats de petició d’ajuts i subvencions.

Si alguna família es troba en alguna dificultat per obtenir ajudes per part de l’administració o té dubtes sobre com tramitar aquestes ajudes, la Fundació Junts Autisme també ofereix acompanyament familiar personalitzat per tal d’aconseguir-les.

Parlem sobre autisme:
“Entre famílies” són grups d’apoderament i informació teòrica-pràctica sobre l’autisme. Aquests grups estan coordinats per una professional de la nostra entitat especialitzada en autisme. S’aborden des dels orígens de l’autisme, fins a les diferents eines i metodologies provades científicament per a donar suport tant a les persones amb aquesta condició com a les famílies.

En el grup d’Experiències mútues es convida a les famílies a compartir una estona de diàleg sobre les seves vides: què ha suposat l’autisme per a ells/elles; de quina manera ho han afrontat; on han trobat suport; com ho han gestionat a nivell de parella… tot de temes que van sorgint dins l’àmbit familiar, tant el més íntim com l’estès, i sobre els quals és molt útil l’experiència prèvia de famílies que ja fa temps que han rebut el diagnòstic.És important saber que ningú està sol i que es compta amb tota una xarxa de persones que ens poden entendre i que han passat per una situació similar a la nostra.

Aquest grup complementa l’Entre Famílies i ofereix un espai de conversa i debat sobre els diferents temes que es plantegen també durant les sessions teòriques sobre autisme.
Per a més informació envieu-nos un mail a [email protected]

VOLS REBRE
EL NOSTRE BULLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad