Diagnòstic

Servei de diagnòstic

La primera acció que proposem quan existeix la sospita és un diagnòstic per comprovar si la persona es troba o no dins l’espectre de l’autisme.

El servei de Diagnòstic el durà a terme una psicòloga col·laboradora que compta amb més de 6 anys d’experiència en el camp del TEA i ha participat en més de 300 avaluacions diagnòstiques.

Estudis científics demostren que, en el cas de l’autisme, es pot fer un diagnòstic amb seguretat a partir dels 2 anys (Lord et al., 2006)  i que instruments com l’ADOS-2 i l’ADI-R poden donar suport al diagnòstic a partir dels 18 mesos d’edat (Tadevosyan-Leyfer et al., 2003).

Des de Junts Autisme promovem la detecció precoç de l’autisme perquè creiem que un diagnòstic i intervenció en edats primerenques pot influenciar positivament en el desenvolupament d’habilitats i aprenentatges..

També oferim el servei de diagnòstic a persones que, ja d’adolescents o d’adultes, tenen la sospita de que podrien estar dins l’espectre de l’autisme.

El servei de diagnòstic s’organitza de la següent manera:

Rebuda: Consulta  telefònica  gratuïta amb  l’objectiu  d’informar del servei i despeses associades.

Avaluació: Dues sessions d’avaluació on es recull:

  • La història de desenvolupament (anamnesi)
  • Recollida d’informació prèvia d’interès (informes d’altres centres, notes escolars, etc.)
  • Tests i proves específiques per a la detecció i diagnòstic de TEA
  • Tests específics per a determinar possibles comorbiditats
  • Test de capacitat intel·lectual (si s’escau, en una tercera sessió)

Resolució: Després del procés d’avaluació, es redactarà un informe on s’especifiquen les dades recollides i els resultats obtinguts de les proves aplicades. En aquest informe també es redactarà la conclusió diagnòstica i un primer assessorament amb recomanacions.

Per a més informació envieu-nos un mail a [email protected]

VOLS REBRE
EL NOSTRE BULLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad