Sabem què necessites, i t’acompanyem perquè ho obtinguis

Servei d’atenció social i orientació a famílies de Junts Autisme

Fa un any que des de Junts Autisme es va posar en marxa aquest servei coordinat per una Treballadora Social que és qui parla amb les famílies que es posen en contacte amb la Fundació per a demanar informació i orientació.

Aquestes famílies normalment són pares i mares que acaben de rebre el diagnòstic del seu fill o filla, tot i que també donem servei a persones adultes neo-diagnosticades o persones i famílies amb un diagnòstic que necessiten algun tipus de suport. La sensació general de les persones i famílies que ens contacten és d’haver rebut poca informació, d’estar desorientades i de necessitar recolzament.

Junts Autisme és una entitat creada i desenvolupada per famílies: sabem què necessita cadascú, sabem a quins recursos pot optar, amb quins ajuts pot comptar i quines passes ha de fer per obtenir-lo.

El servei d’orientació i acompanyament

Una tasca fonamental del servei és donar informació sobre les primeres passes a fer un cop rebut el diagnòstic: com obtenir i entregar la documentació bàsica per obtenir la targeta de discapacitat i obtenir la prestació de la llei de dependència. Acompanyem a les famílies en els tràmits i tenim un diàleg molt fluid amb les diferents oficines de serveis socials de la zona.

La primera entrevista amb la Treballadora Social és completament gratuïta i tothom hi té dret: s’expliquen els drets i els ajuts als quals poden accedir les persones i/o famílies que ens visiten i també s’explica com treballem a Junts Autisme, la nostra filosofia i la nostra metodologia.

Assistència personal

Com a equip transdisciplinar des de Junts Autisme valorem la necessitat de recolzament i assistència personal de cada persona usuària i recomanem a les famílies començar els tràmits d’aquest servei, acompanyant a les persones i les famílies en tots els passos necessaris per obtenir aquest dret.

Aquest servei d’acompanyament i assessorament en assistència personal no només està destinat a famílies i persones de l’entitat sinó que també està obert a familiars d’altres entitats i/o persones que en volen ampliar la informació i també necessiten suport.

Des de Junts Autisme creiem que des de Serveis Socials, tot i que l’actitud dels i les professionals és sempre molt positiva i mostra la voluntat de voler ajudar i recolzar les famílies, encara hi ha un gran desconeixement sobre l’Assistència Personal i el fet que sigui un dret de totes les persones amb discapacitat, i ens oferim a fer formacions i a oferir informació sobre el tema a totes aquelles persones que estigueu interessades.

Contacteu-nos a [email protected] i demaneu informació: són els vostres drets, és el nostre deure.

Junts Autisme

VEURE TOTS ELS POSTS

¿QUIERES RECIBIR
NUESTRO NEWSLETTER?

Mantente siempre informado de todas las novedades.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad