Assistència personal

Assistència personal

La Fundació Junts Autisme és la primera entitat a tot Catalunya acreditada oficialment pel departament de Treball i Afers Socials per poder donar aquest servei, que oferim des del 2017.

Tenim als millors professionals acompanyant a les persones amb autisme per a garantir que tinguin una vida independent, feliç i amb sentit. “Un assistent personal és una persona que ajuda a una altra a desenvolupar la seva vida” (Rodríguez-Picavea, A y Romañach J. (2006), per tant, realitza o ajuda a realitzar les tasques de la vida diària a una altra persona que, per la seva situació, sigui per una diversitat funcional o per altres motius, no pot desenvolupar-les per ella mateixa.

La fórmula Assistent Personal + Pagament directe + Dret Universal és la que dota a l’individu de les eines necessàries per a desenvolupar una vida independent; la que garanteix un verdader control de la vida per part de l’individu, sense intermediaris. És poder prendre decisions, encara que t’equivoquis i poder desenvolupar, així, una vida juntament amb el teu entorn social. Al cap i a la fi, és dignificar i incloure.

La figura de l’assistent personal per a persones amb autisme.

És molt important destacar que la persona amb diversitat funcional exerceix una figura d’autoritat dins la relació laboral, per tant, l’assistent personal és una figura d’autoajuda, ja que l’acció sempre la inicia i decideix la persona amb diversitat funcional dins les seves capacitats o, en el cas que això no fos possible, el seu entorn més proper i que la coneix més.

Aquesta figura produeix beneficis en quatre àmbits (informe realitzat pel Foro de Vida Independiente: “Asistencia personal: Una inversión en derechos; una inversión eficiente en empleo” (VV.AA, 2009):

Dret: Serveix per a garantir la igualtat d’oportunitats vivint en comunitat, establerta a la LIONDAU i a la convenció de l’ONU.
Social: Allibera a les dones d’ocupar el paper històric de cuidadora principal; proporciona llibertat social i emancipació a les persones discriminades per la seva diversitat funcional; dota a la persona del suport que necessita, adaptant-se a la seva realitat i necessitats perquè apoderi el seu propi procés vital.
Laboral: Augmenta la contractació directa amb molt poques despeses de gestió, un 98% de la inversió es dedica a l’ocupació. És una font d’ocupació social: flexible; professional; humanament atractiu i enriquidor; adaptable al territori i a les necessitats específiques de la societat i de la persona.
Economia: És més rentable i eficient que altres serveis i permet estalviar més diners a les famílies.

A Junts Autisme comptem amb professionals per donar-los el suport necessari per desplaçaments i acompanyar-los a fer les gestions del dia a dia, així com organitzant activitats dins la comunitat que ajudin a la seva inclusió.

Per a més informació envieu-nos un mail a [email protected]

VOLS REBRE
EL NOSTRE BULLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad