Inscripcions obertes al Taller d’Habilitats Socials de Junts Autisme

Diferents grups basats en l’edat i les capacitats dels infants per treballar les habilitats socials

A Junts Autisme obrim inscripcions pels Tallers d’Habilitats Socials. Aquest servei està obert a tots els infants amb autisme que se’n puguin beneficiar.

Quant dura el taller?

El taller dura tot l’any i es realitza un divendres cada quinze dies. Les activitats, iniciatives i programes són molt dinàmics, estan conduïts per a professionals especialitzades en autisme amb el suport d’un equip de persones voluntàries també formades en autisme per la mateixa entitat.

Com s’organitza el taller?

El taller es divideix en dos grups. Les responsables del taller juntament amb la directora tècnica de l’entitat decidiran quin grup és el més adient per l’infant basant-se en criteris d’edat i de capacitats.

Què es fa a cada grup?

Grup 1: Atenció Conjunta

L’atenció conjunta és una habilitat que tracta de compartir atenció amb una altra persona mentre ambdós estan atenent al mateix objecte o realitzant una activitat.

Aquest taller es basa en el mètode de la Gina Davies, el qual està dividit en 4 etapes:

  • 1. Focalitzar l’atenció (primer trimestre).
  • 2. Mantenir l’atenció (primer i segon trimestre).
  • 3. Desviar l’atenció (segon i tercer trimestre).
  • 4. Focalitzar i mantenir l’atenció en un grup (tercer trimestre).

Grup 2: Habilitats socials – interacció

Les habilitats socials són un conjunt d’habilitats que ens ajuden a relacionar-nos amb el nostre entorn i ens capaciten per modificar-lo per al nostre benefici. Són un repertori de comportaments verbals i no verbals a través dels quals els infants intueixen les respostes d’altres individus en el context interpersonal.

Els objectius que es prioritzen per valorar l’èxit de la intervenció, són els següents:

Primer trimestre:
  • Habilitats bàsiques d’interacció social: contacte ocular, somriure social, saludar, acomiadar-se, atenció conjunta, demanar ajuda, donar les gràcies.
  • Habilitats per fer amics: com iniciar converses, unir-se al joc, compartir.

Segon trimestre:
  • Habilitats conversacionals: iniciar, mantenir i acabar converses, unir-se a la conversa d’altres i converses en grup.
  • Habilitats relacionades amb els sentiments, emocions i opcions: expressar i rebre emocions, defensar els propis drets i opinions, flexibilitat emocional.

Tercer trimestre:
  • Habilitats de solució de problemes interpersonals: identificar problemes interpersonals, buscar solucions, anticipar conseqüències, triar i provar una solució.
  • Habilitats per relacionar-se en diferents contextos: cortesia amb els adults, peticions informals i formals.

Informació i inscripcions

Si esteu interessades i interessats podeu posar-vos en contacte amb el departament d’Oci de la Fundació a través del mail [email protected] o bé a través del telèfon 640808622. T’esperem!

Junts Autisme

VEURE TOTS ELS POSTS

VOLS REBRE
EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad