Vida adulta

Suport en la transició a la vida adulta

Amb el Projecte Espai de Vida Independent (EVI) donem suport en la transició a la vida adulta a persones amb trastorns de l’espectre de l’autisme perquè tinguin el màxim grau d’autonomia des del principi de l’adolescència, una etapa de transformació: tot el que aprenguin i visquin en aquesta etapa pot ser determinant per a ser o no autònomes en el futur i també pot afectar de manera decisiva el seu grau d’inclusió social.

Un projecte per dotar d’autonomia a persones amb autisme

El Projecte EVI és un espai de transició a la vida adulta que ofereix l’adquisició d’habilitats prelaborals i la participació activa en entorns inclusius.

Aquest projecte contempla les diferents dimensions del concepte “qualitat de vida”, necessari com a condició fonamental en el desenvolupament significatiu de totes les persones, en qualsevol etapa del seu cicle vital (OMS, 2015).

A l’hora de programar les activitats ens centrem en els interessos, preferències, fortaleses i necessitats individuals dels usuaris, tenint en compte que aquests poden modificar-se durant el seu cicle vital. Així doncs, els suports personals també s’avaluen en funció de les necessitats individuals.

Les àrees que treballem:

 Benestar físic per a persones amb autisme: 

Alimentació (esmorzar i dinar). Es treballa el fet de menjar de forma autònoma i tot el que implica (neteja, preparació, ús adequat dels electrodomèstics…). I dos dies a la setmana els usuaris van a comprar i fan el seu propi dinar.

Gimnàs i piscina. Dos cops per setmana es realitza acompanyament al gimnàs municipal.

Benestar emocional per a persones amb autisme:

Ioga. Amb una professional especialitzada en ioga. Es millora el control postural, l’equilibri, la flexibilitat i la respiració. S’augmenta la consciència del propi cos
Tècniques de relaxació.

Activitats pre-laborals als Restaurant Can Parpers i Blau de Mar on s’ocupen de tenir cura dels animals i de tasques concretes de restauració.

Activitats pre-laborals a L’obrador, pastisseria d’Arenys de Munt on fan pastissos i dolços que, després, es posen a la venda a la mateixa botiga. Tots els beneficis de les vendes es dediquen al Projecte EVI.

Activitats pre-laborals administratives de la Fundació Junts Autisme.

Taller: es realitzen manualitats que es venen posteriorment.

Desenvolupament personal per a persones amb autisme:

Intervenció psicoeducativa. Es revisen mensualment els objectius d’intervenció de cada usuari, tenint en compte les seves necessitats i interessos. A més a més, es realitza un treball específic dels aspectes cognitius amb el programa Neuronup.

Relacions interpersonals per a persones amb autisme:

Totes les activitats es realitzen en entorns inclusius: l’usuari ha de mantenir relacions habituals amb diferents persones, i en diferents entorns. En relació a la intimitat, en tot moment es té en compte a la persona, la seva edat, la seva privacitat i higiene.

Inclusió social per a persones amb autisme:

Es treballen la utilització habitual dels recursos comunitaris (piscina, gimnàs, supermercat, transport públic,…). Es preparen els suports i eines per tal de facilitar la comprensió de l’entorn i l’accessibilitat.

Realitzem sortides de cap de setmana o entre setmana (2 nits) on s’ofereixen diferents activitats (concert, spa, bolera, anar a sopar a un restaurant,…) i al juliol tenim Casal d’estiu on ajuden al Casal inclusiu de l’Escola Sinera.

Autodeterminació per a persones amb autisme:

En diferents situacions es dóna l’oportunitat d’escollir entre diferents opcions per tal de promoure l’autodeterminació.

Quan els usuaris de forma lliure realitzen una petició, aquesta s’intenta promoure al màxim, ja que és fonamental mirar de respectar les seves decisions.

Per a més informació envieu-nos un mail a [email protected]

El Proyecto EVI y el contacto con animales
Proyecto EVI de adultos con autismo

VOLS REBRE
EL NOSTRE BULLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad