Fundació

Benvinguts a la Fundació Junts Autisme

Som una de les fundacions per persones amb autisme més actives de Catalunya.

L’objectiu principal de Fundació Junts Autisme és aconseguir la plena inclusió de les persones amb TEA dins de la comunitat durant tot el seu cicle vital. Per assolir aquest objectiu hem desenvolupat un model integral i transversal d’atenció a la persona i a la seva família que inclou suports, intervenció especialitzada, formació, activitats prelaborals, oci inclusiu i respir familiar.

Aquest model garanteix l’atenció al llarg de totes les etapes vitals de la persona amb autisme. Un model d’atenció que neix com a alternativa als models actuals i emfatitza la necessitat d’empoderar a tots els agents implicats, especialment a les persones que formen part del nucli familiar.

La nostra història...

La Fundació Junts Autisme neix com associació l’any 2010 a partir de la iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills i filles amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i es transforma en fundació l’any 2016. En la transformació a fundació conservem la filosofia que va inspirar la creació de l’associació l’any 2010 i també les finalitats fundacionals.

Des de l’inici de la nostra trajectòria l’objectiu de l’entitat ha estat defensar els drets de les persones amb autisme i les seves famílies, i donar resposta a les necessitats d’atenció d’aquest col·lectiu.

Per aconseguir-ho hem desenvolupat i implementat al llarg de tots aquests anys serveis especialitzats que garanteixen la qualitat de vida de les persones amb autisme i la de les seves famílies, amb una inclusió real dins de la comunitat de referència i una sensibilització del conjunt de la societat vers la realitat de l’autisme.

Som una entitat innovadora en el paradigma de l’atenció a les persones amb TEA. Conscient, arrelada al territori i en constant evolució i creixement. Professional, ètica i amb serveis especialitzats de qualitat. Potenciem el treball en xarxa amb tots els altres agents de proximitat i entitats del Tercer Sector. Generem aliances, compartim coneixement i treballem per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme.

Després de més de 13 anys d’activitat, la Fundació Junts Autisme s’ha convertit en l’entitat de referència en atenció a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista al Maresme i la seva àrea d’influència. El projecte inicial ha evolucionat cap a un projecte integral que acompanya la persona amb TEA en totes les etapes del seu cicle vital. Per aconseguir-ho, hem desenvolupat i adaptat serveis i activitats que cobreixen les necessitats específiques de la persona en els diferents moments de la seva vida.

La Fundació Junts Autisme treballa sota les premises marcades per la “Llei d’Igualtat, No Discriminació i Accessibilitat Universal” (LIONDAU) i “La Convenció Internacional vers els Drets de les Persones amb Discapacitat” (CDPD) de les Nacions Unides.

null

Ubicació

Arenys de Mar, Barcelona
null

Instal·lacions

  • Oficines C/ Auterive, Edifici Xifré, 1a planta, s/n
  • Centre d’Intervenció Infantil, C/ Anselm Clavé 17, 1r
  • Stella Maris C/ Pompeu Fabra, 48

null

Equip professional

31 persones
null

Persones beneficiàries directes

80 infants i joves amb autisme
null

Persones beneficiàries indirectes

2500 persones
null

Impacte en el nostre entorn

15.000 persones, Arenys de Mar i Comarca
del Maresme.
null

Famílies ateses

200 famílies anualment
null

Voluntariat

75 persones voluntàries
null

Formació

300 professionals formats
null

Àrea d'influència

Atenem persones provinents de poblacions de les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental, Maresme i la Selva.

Els nostres objectius des de l'inici...

  • Donar resposta a les necessitats de les persones amb TEA i les seves famílies.

  • Impulsar serveis especialitzats a la comarca del Maresme i entorn més proper.

  • Sensibilitzar la societat vers la realitat de l’autisme.

¿QUIERES RECIBIR
NUESTRO NEWSLETTER?

Mantente siempre informado de todas las novedades.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad