“No m’imaginava que fos així”: Fer un voluntariat a Junts Autisme

Des de Junts Autisme fa anys que impulsem un programa de voluntariat que té en compte la formació de les persones voluntàries i que segueix, d’aprop, la seva experiència. Moltes persones que van començar com a voluntàries a l’entitat ara formen part de l’equip de professionals.

Totes les persones amb les que hem parlat coincideixen en que l’experiència ha transcendit els límits del que havien imaginat per diverses raons:

  1. No s’esperaven que l’autisme fos tan heterogeni
  2. No es pensaven que la relació amb les nenes i els nens seria tan intensa i bonica
  3. Un cop acabat el voluntariat se n’han adonat de la presència i prevalença de l’autisme al seu voltant
  4. La majoria, ha volgut repetir

Aquest fet posa de manifest moltes mancances en el coneixement del TEA en la nostra societat (sobretot relacionat amb els falsos mites i les idees esbiaixades del que realment és l’autisme) però alhora dona molta esperança: hi ha moltíssima gent disposada a acompanyar a persones amb algun tipus de diversitat i, un cop aquesta diversitat es presenta en la realitat de cadascú, és una perspectiva que s’instal·la i ens fa veure el nostre entorn amb uns altres ulls.

Cors blaus, un recorregut per l’entitat

L’experiència de voluntariat de Junts Autisme comença amb una formació immersiva sobre autisme i l’aplicació d’algunes eines i tècniques en l’entorn on la persona realitza l’acció de voluntariat. Normalment, per motius de necessitat i estructura de l’entitat, aquests entorns solen ser els casals i activitats d’oci de l’entitat.

Tot i així, el programa de voluntariat preveu la rotació, si la persona voluntària ho vol, a altres àrees de la Fundació que li vingui de gust conèixer. D’aquesta manera, tothom qui ho vulgui pot veure com funciona l’entitat, els diferents serveis i de quina manera treballen els i les professionals que en formen part.

Demanem compromís, possibilitat i pro activitat, ganes de construir i ganes de passar-ho bé i compartir temps, espai i idees.

Estem canviant el món

Perquè fa 15 anys ningú sabia què era l’autisme; perquè amb el nostre temps podem marcar la diferència i podem fer que el nostre entorn sigui millor; perquè el món és divers i com abans ens n’adonem, abans podrem actuar perquè aquesta diversitat sigui reconeguda, entesa i defensada com un valor, i no temuda com una amenaça.

Ens acompanyes? Sempre tenim places obertes pel voluntariat i tothom pot formar part d’aquest projecte.

Junts Autisme

VEURE TOTS ELS POSTS

VOLS REBRE
EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad