Benvinguts a la Fundació Junts Autisme

Jornades

Benvingudes i benvinguts a les Primeres Jornades Online especialitzades en TEA de Junts Autisme

9-10 Abril 2021

L’any 2020 no ha estat un any fàcil i hem hagut d’afrontar molts reptes, però també hem pogut individuar noves oportunitats, com la de dur a terme trobades online on compartir coneixement amb un públic molt més ampli.

Junts Autisme és una entitat amb un model d’intervenció innovador basat en metodologies científicament probades que hem après de grans professionals en aquest camp. Algunes i alguns d’ells, ens acompanyaran en les jornades.

Volem estar actualitzades sobre els últims descobriments pel que fa a investigació i coneixement del TEA

Defensem un model d’acompanyament de la persona amb autisme i la seva família durant totes les etapes de la seva vida

Defensem l’educació inclusiva en l’escola ordinària, i volem aprofundir més sobre les necessitats i el canvi que requereix el model actual

Amb aquestes jornades pretenem, a través de personalitats especialitzades i formades en el camp del TEA amb qui coincidim en aquests principis, compartir coneixements, idees i propostes que, esperem, generin iniciatives que siguin útils per a millorar la pràctica de professionals que treballen amb persones amb TEA, la informació de la que disposen les famílies de persones amb TEA i, sobretot,

millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA.

Programa

Inscripcions

Resum de les ponències

Divendres 9


marian-anna

15:00 

“Vida adulta, TEA i grans necessitats de suport”

Marian Garcia i Anna Amor

Actualment existeixen pocs estudis i projectes enfocats a la vida adulta.

La Directora tècnica i una de les coordinadores de l’entitat presentaran el Projecte EVI (Espai de Vida Independent), un programa que fa uns anys va iniciar la Fundació Junts Autisme i que intervé en totes les dimensions de la qualitat de vida. 

En aquesta ponència s’explicarà: com ho fem? (metodologia), què fem? (activitats i objectius) i com realitzem el seguiment (registres i avaluació).

Llegir més 

alex-escola

16:30 

“Intervenció en adolescents amb TEA”

Alex Escolá

S’abordaran els principals canvis de l’adolescència i les seves implicacions per a persones amb TEA i poques necessitats de suport sense discapacitat intel·lectual.

Veurem com prevenir i intervenir en possibles dificultats que deriven de la pubertat, del despertar de la sexualitat, els canvis en els hàbits i conductes, la labilitat emocional, la importància de la socialització i el grup, la recerca d’identitat.

També analitzarem els punts clau a tenir presents en la intervenció per a facilitar la transició a la vida adulta.

Llegir més

silvana_corso

18:00 

“Escoles inclusives: una mirada des de la gestió”

Silvana Mabel Corso

La proposta és “re visitar” l’escola identificant pràctiques que es puguin destacar o que s’hagin de problematitzar en matèria d’inclusió: seguiment de trajectòries escolars (estratègies per sostenir el vincle amb l’escola); conformació d’equips de treball (nous rols i funcions?); relació amb les famílies (formen part de l’equip?); treball en xarxa; identificació i abordatge d’allò que és “inèdit” (en termes de cultura, pràctiques, comunicació, etc.). Planificació, pràctiques d’ensenyança i avaluació i estratègies educatives en context d’emergència: Espai de treball amb els equips per a produir un pensament col·lectiu, que permeti dissenyar una escola inclusiva real durant i post pandèmia.

Llegir més

Dissabte 10


amaia-hervas

9:30 

“Actualització dels TEA en les diferents etapes del cicle vital” 

Dra. Amaia Hervàs

En cada etapa de la vida: bebé, infant, adolescent, adult i envelliment, les necessitats canvien i, per tant, la intervenció i activitats hauran d’adequar-se a les necessitats personals de cada moment.

En aquesta conferència, s’abordarà de quina manera poden canviar les necessitats i les percepcions d’una persona amb TEA durant el seu cicle vital i quins canvis inclusius es poden dur a terme en el seu entorn per tal de garantir una bona qualitat de vida en qualsevol moment.

Llegir més

dr_angel_carracedo3-cercle

11:45 

“Genètica dels TEA”

Dr. Angel Carracedo

Els TEA, com altres trastorns complexes, tenen un component genètic i ambiental. Un 8% dels casos de TEA tenen alteracions microestructurals del genoma que es diagnostiquen amb tècniques senzilles amb microarrays, però un altre 20% són mutacions puntuals de gens dels que en coneixem més de cent actualment.

El diagnòstic genètic és important per l’assessorament genètic, per predir i anticipar-se a co-morbilitats i per estratificar el trastorn, dividint-lo per les seves causes i avançar en teràpies personalitzades.

Llegir més

Inscripcions

POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ D’INSCRIPCIONS

  • Només es realitzarà el reemborsament en casos excepcionals aprovats pel patronat de l’entitat
  • Les devolucions o abonaments corresponents hauran de ser sol·licitats abans de l’inici de les jornades, en cas de que s’autoritzéssin per circumstàncies excepcionals, es realitzaran un cop finalitzades les jornades
  • Els canvis de nom dels i les participants a les jornades estan permesos fins el dia 2 d’abril de 2021 (inclòs)
  • Les cancel·lacions i canvis de nom han de realitzar-se per escrit i ser comunicades a l’email comunicacio@juntsautisme.org

 

TIPUS DE PAGAMENT

  • Mitjançant el formulari del web (plataforma de pagament Stripe)
  • Mitjançant transferència bancària: és imprescindible que ens envii còpia de la transferència al correu electrònic comunicacio@juntsautisme.org, indicant nom, cognoms, DNI i el tipus d’inscripcions. IMPORTANT: la inscripció s’haurà de fer igualment mitjançant el formulari de la web. Un cop comprovem l’ingrés al compte corrent de l’entiat es notificarà la confirmació de la inscripció per mail (tingueu en compte que això pot trigar dos o tres dies).

Necessites més informació?
Trucan’s al 931 80 89 26 o envian’s un correu electrònic a comunicacio@juntsautisme.org

Altres formes de col·laborar

Altres formes de col·laborar

Donacions

Donacions

Associar-se

Associar-se

VOLS REBRE
EL NOSTRE NEWSLETTER?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad