Dia Mundial Autisme

Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

El 18 de desembre de 2007 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. La resolució va entrar en vigor en el 2008 i a partir d’aleshores aquest dia s’ha observat cada any a tot el món.

El primer Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme es va celebrar el 2 d’abril del 2008 i el llavors Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va fer la següent declaració:

“En aquest dia, les Nacions Unides reafirmen el seu compromís amb els drets i el benestar de les persones amb discapacitat, un compromís arrelat en el nostre principi fonamental dels drets humans universals per a tots. Resulta especialment apropiat que aquest dia inaugural caigui en 2008, any en què celebrem el seixantè aniversari de la Declaració de les Nacions Unides sobre els Drets Humans i en el qual esperem que entri en vigor la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada per l’Assemblea General en 2006.”

Nota de premsa, 2 d’abril 2008

La celebració de l’any 2023 es va centrar en la contribució de les persones autistes en la llar, el treball, les arts i la formulació de polítiques, amb l’eslògan:

L’Assemblea General va aprovar aquesta resolució recordant el que s’estableix en el Document Final de la Cimera Mundial 2005 i la Declaració del Mil·lenni, així com els resultats d’importants conferències i cims de Nacions Unides en l’esfera econòmica, social i altres esferes relacionades. Recordant també la Convenció sobre els Drets de la Infància i la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, en virtut dels quals la infància amb discapacitat haurà de gaudir d’una vida plena i digna, en condicions que assegurin la seva dignitat, fomentin la seva autonomia i facilitin la seva participació activa en la comunitat, així com el seu ple gaudi de tots els drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb els altres nens i nenes.

La declaració neix per una profunda preocupació en la prevalença i l’elevada incidència de l’autisme en la infància de totes les regions del món i pels consegüents reptes de desenvolupament que aquest augment i prevalença suposen per als programes d’atenció sanitària, educació, formació i intervenció empresos pels governs, les organitzacions no governamentals i el sector privat, així com pel seu terrible impacte en la infància i les seves famílies, en les comunitats i societats.

Recordant també que el diagnòstic precoç, la recerca i la intervenció són vitals per al creixement i el desenvolupament de la persona.

La declaració convida a tots els estats membres, les organitzacions competents del sistema de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals, així com a la societat civil, incloses les organitzacions no governamentals i el sector privat, a observar degudament el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb la intenció d’augmentar la consciència pública sobre aquest trastorn. Encoratjant als estats membres al fet que adoptin mesures per a conscienciar a tota la societat, fins i tot en l’àmbit familiar, sobre la situació de la infància amb autisme.

(Text adaptat de la Resolució aprovada per l’Assemblea General el 18 de desembre de 2007. 62/139. Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme)

Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme a la nostra entitat

En línia amb els objectius i recomanacions d’aquesta resolució cada 2 d’abril organitzacions internacionals i de la societat civil a tot el món duen a terme diferents accions de difusió i conscienciació sobre el Trastorn de l’Espectre Autista o Autisme.

Des de la nostra entitat també hem volgut contribuir a aquests objectius realitzant tots els anys diferents campanyes de divulgació i participant d’actes oficials que contribueixin a aquests.

Una de les campanyes amb major repercussió va ser la de l’any 2018 “Jo us veig”, on vam voler fer referència a la invisibilitat de les persones amb autisme dins de la societat. La campanya va comptar amb la participació de personalitats molt conegudes de l’àmbit periodístic, esportiu, la música, les arts i la política.

Des de llavors “Jo us veig” s’ha convertit en l’eslògan de Fundació Junts Autisme i fins al dia d’avui continuem utilitzant-lo per a representar i identificar la nostra entitat. És el “Call to Action” dels nostres materials de comunicació, xarxes socials, projectes, etc.

VOLS REBRE EL NOSTRE BULLETÍ DE NOTÍCIES?
Estigues sempre informat de totes les novetats



Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad