Suport a les famílies

Serveis

Suport a les famílies

Serveis de suport a les famílies de persones amb autisme

Informació i orientació a les famílies

Des de la sospita mateixa de trastorn de l’espectre autista d’un infant, comença un nou camí en què les famílies necessiten orientació, acompanyament i suport emocional. Les persones que han viscut experiències similars són una gran ajuda. Des de la Fundació Junts Autisme oferim diferents programes de suport i assessorament per a adaptar-nos a les necessitats de cada nucli familiar:

Coneix els teus drets:

Un cop la família passi a formar part de la Fundació Junts Autisme amb un programa de teràpia personalitzada per l’infant o adult amb autisme rebrà, de manera gratuïta, una sessió d’assessorament legal amb un advocat especialitzat en autisme.

En aquesta sessió, s’informarà la família dels seus drets i de les possibilitats de petició d’ajuts i
subvencions.

Si alguna família es troba en alguna dificultat per obtenir ajudes per part de l’administració o té dubtes sobre com tramitar aquestes ajudes, la Fundació Junts Autisme també ofereix acompanyament familiar personalitzat per tal d’aconseguir-les.

Parlem sobre autisme

“Entre famílies” són grups d’apoderament i informació teòrica-pràctica sobre l’autisme. Aquests grups estan coordinats per una professional de la nostra entitat especialitzada en autisme. S’aborden des dels orígens de l’autisme, fins a les diferents eines i metodologies provades científicament per a donar suport tant a les persones amb aquesta condició com a les famílies. 

En el grup d’Experiències mútues es convida a les famílies a compartir una estona de diàleg sobre les seves vides: què ha suposat l’autisme per a ells/elles; de quina manera ho han afrontat; on han trobat suport; com ho han gestionat a nivell de parella… tot de temes que van sorgint dins l’àmbit familiar, tant el més íntim com l’estès, i sobre els quals és molt útil l’experiència prèvia de famílies que ja fa temps que han rebut el diagnòstic. És important saber que ningú està sol i que es compta amb tota una xarxa de persones que ens poden entendre i que han passat per una situació similar a la nostra.

Aquest grup complementa l’Entre Famílies i ofereix un espai de conversa i debat sobre els diferents temes que es plantegen també durant les sessions teòriques sobre autisme.

Per a més informació envieu-nos un mail a info@juntsautisme.org

Ayuda a las familias de personas con autismo en Cataluña

Ajuda als infants i joves amb autisme!

COL·LABORA AMB UNA DONACIÓ

Diagnòstic

Diagnòstic

Projectes d'intervenció

Projectes d’intervenció

Integració sensorial

Integració sensorial

Activitats d’oci

Activitats d’oci

Vida adulta

Vida adulta

Assistència Personal

Assistència Personal

Formacions

Formacions

VOLS REBRE
EL NOSTRE NEWSLETTER?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad