Dia Mundial Autisme

Dia Mundial de l’Autisme

El Dia Internacional de l’Autisme és una jornada reivindicativa per demanar suport per un futur digne i autònom per les persones amb autisme

La Fundació Junts Autisme va néixer i existeix per treballar cada dia de l’any però, a més a més, tenim un dia assenyalat al calendari per demanar suport per un futur digne i autònom per a les persones amb autisme. Visca el Dia Mundial de l’autisme!

L’any 2007 l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), preocupada per la prevalença de l’autisme a totes les regions del món, va declarar per unanimitat el 2 d’abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. L’Assemblea va instar a Estats Membres, organitzacions i societat civil a observar degudament aquest dia i prendre les mesures per conscienciar, a través de la societat, sobre els infants amb autisme.

La Fundació Junts Autisme va néixer i existeix per treballar cada dia de l’any, però, a més a més, tenim un dia assenyalat al calendari per demanar suport per un futur digne i autònom per a les persones amb autisme.

Cada any organitzem una festa al centre d’Arenys de Mar amb activitats infantils, concerts, trobades i, en l’última edició, fins i tot vàrem organitzar un dinar popular i una cursa solidària! Res no ens para, perquè pensem que cal parlar sobre autisme, cal mostrar totes les realitats de l’autisme i s’ha de fer reconeixent la part més dura, però també, la part més bonica d’aquesta condició.

Pots seguir a les nostres xarxes, Facebook, Twitter i Instagram; qualsevol novetat sobre els preparatius per aquest dia tan important.

La campanya Jo Us Veig

Jo us veig és la campanya de sensibilització sobre l’autisme per garantir la plena inclusió que es posa en marxa pels volts del 2 d’abril

“Jo us veig” neix l’any 2018 amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la invisibilitat de l’autisme i la necessitat d’informació i comprensió per part de tots i totes per tal de garantir la plena inclusió de les persones amb aquesta condició i de les seves famílies.

La campanya comptava, el primer any, amb el suport d’una setantena de personalitats del món de la cultura, l’esport i la televisió que van gravar-se un vídeo dient “Jo us veig” com a demostració de la capacitat d’entendre i saber que l’autisme existia. El gest es va estendre per tot el territori català i part de l’espanyol i vàrem rebre centenars de vídeos amb el hashtag #jousveig.

A partir d’aleshores, cada 2 d’abril,  hem anat rescatant el missatge “Jo us veig” vinculant-lo a diferents realitats de l’autisme: el primer any varen ser les persones amb autisme en general, el segon any varen ser els joves i adults amb autisme (l’adultesa en l’autisme és la gran oblidada), i, l’any 2020, el tema de la nostra campanya es va veure afectat per a la pandèmia de coronavirus, però el 2021 tornarem amb molta més força!

Amb aquesta campanya aconseguim que es tingui en compte el col·lectiu: parlant-ne, trencant estereotips, explicant la pluralitat i multiplicitat de casos, explicant les dificultats i desmitificant el trastorn i, alhora, mostrant la valentia, la força, la determinació i, sobretot, l’amor que tant les famílies, els amics, com les persones amb autisme demostren dia a dia.

Aquí teniu les diferents campanyes i la possibilitat de recolzar-nos per a poder seguir amb la nostra tasca de sensibilitzar i donar suport a les persones amb autisme perquè tinguin una vida digna i un futur autònom. Moltes gràcies!!

#JoUsVeig 2018

#JoUsVeig 2019

VOLS REBRE
EL NOSTRE BUTLLETÍ?

Estigues sempre informat de totes les novetats.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad